Blog, Strana 2

Fitlopta Sissel Seucuremax

FITLOPTA je ďalším veľmi žiadaným a obľúbeným produktom z našej ponuky.

Fitlopta Sissel Securemax je univerzálnym darčekom pre celú rodinu. Je vhodná pre deti, teenegerov, dospelých, seniorov....

Využijete ju na cvičenie, zdravé dynamické sedenie, hru s deťmi, relaxáciu. Môžete ju používať doma, v práci, príp. aj v škole. Je zároveň vhodným štýlovým doplnkom v interiéri, môžete si ju vylepšiť vkusným poťahom.

Je pevná, bezpečná s bezpečnostným systémom proti prasknutiu, je zdravotne nezávadná bez ftalátov, vyrobená v Nemecku.

 

 

Pilates valec Sissel Profesional

Otvárame adventný kalendár s produktom:

Pilates valec Sissel Profesional

Jeden z najobľúbenejších a najpredávanejších produktov z našej ponuky :-)

Využitie:
Pilates cvičenie, rehabilitáciu, na masáž celého tela, na relaxáciu

Pre koho je určený:
Vhodný darček pre celú rodinu. Pre aktívnych členov, ale aj pre pasívnych ubolených, už len to, že si na neho ľahnete, poskytne úľavu od bolesti chrbta.

Vyhotovený v 2 farbách: modrá a tmavosivá a v 2 veľkostiach: 90 cm a 100 cm (pre vyšších ľudí nad 180 cm) a pre citlivých ľudí, seniorov, začiatočníkov v Pilates cvičení je v ponuke mäkkšia verzia valca SOFT.

 

 

Ako zachrániť detský chrbát správnym sedením

Správny sed u dieťaťa je veľmi dôležitý hlavne pre vývoj jeho pohybového systému a aj pre pohybové návyky do budúcnosti.


Dnešné deti presedia veľa času v škole, a tiež doma pri domácich úlohách a počítačoch....To je žiaľ všeobecne známe.

Tu sú v bodoch odporúčania rehabilitačných lekárov pre správny sed dieťaťa:

1. primeraná výška stola a stoličky - aby nohy dieťaťa celou plochou spočívali na podlahe a ruky mohlo mať pohodlne položené na stole, s pokrčenými lakťami

 

2. panva na stoličke - pri písaní je najlepšie sedieť s panvou celou šírkou uloženou na stoličke, s ľahkým naklonením dopredu, stehná rovnobežne, kolená sú mierne od seba - a v pravom uhle, trup s vystretým chrbtom - je v ľahkom predklone smerom k lavici,neopiera sa o ňu - túto polohu veľmi účinne podporuje Klinová podložka

 

3. ruky pokrčené v lakťoch - sú voľne uložené na lavici a umožňujú aj praktické natočenie zošita u pravákov pravým horným rohom smerom nahor, u ľavákov zase ľavým horným rohom nahor

 

4. zasunutá brada - namiesto predsúvania, ak dieťa naťahuje krk príliš blízko k lavici, aby lepšie videlo, neprospieva to ani chrbtici - na nácvik "zasunutej" brady je efektívne Pilates cvičenie, ktoré je celkovo prospešné pre chrbticu a celý pohybový aparát,ako u dospelých, tak aj u detí.

 

Pre správne sedenie z našej ponuky odporúčame a máme overené aj u našich detí:

 

-  Na dlhodobé sedenie je vhodná Klinová podložka, ktorá je výbornom prevenciou pred poškodením chrbtice pri dlhodobom sedení.

-  Na krátkodobé sedenie je odporúčaná Dynamická podložka, trénuje a posilňuje chrbtové stabilizačné svaly a odbremeňuje chrbticu a zároveň ju možno použiť na cvičenie proti nepokojnému sedeniu napr. v škole.

 

 

 

 

 

Aký masážny valec vybrať?

Sissel ponúka viac druhov masážnych valcov.
Pre prehľadnosť sme ich rozdelili do 2 hlavných kategórii:

1. Pilates valce
2. Fascia masážne valce     

Pilates valce sú vyrábené z 2 druhov nezávadných materiálov:

A. Syntetický kaučuk (dĺžka 90 cm, 100 cm alebo 45 cm) - tento materiál je pevný, ale nie úplne tvrdý, je veľmi príjemný na telo
B. EPE (expandovaný polyetylén) - materiál je extra tvrdý

Valce s dĺžkou 90 a 100 cm sú vhodné pre každého, kto sa venuje Pilates cvičeniu a pre všetkých, ktorý chcú cvičiť na valci aj v polohe na chrbáte. Na týchlo valcoch je možné vymasírovať sa a ich komfortná dĺžka umožňuje aj masáž svalov pozdĺž chrbtice a zároveň relaxačnú polohu na valci pozdĺžne ležmo.

Fascia valce sú vyrábené z EPP (expandovaný polypropylén). Materiál je nezávadný, recyklovateľný, bez zápachu. Majú dĺžku 45 cm a ergonomický úchyt, vďaka čomu sa s nimi ľahko manipuluje a masíruje. Tieto valce sú určené na masáž fascií a tiež na cvičenie, s výnimkou cvikov v  pozdĺžnej polohe na chrbte. Valce sú vyrábené v rôznych farbách, v bielom vyhotovení je použitý mäkkší materiál, vhodnejší pre citlivejších ĺudí.

Ak chcete vyslovene valec na masáž jednotlivých častí tela, pre lepšiu manipuláciu voľte z ponuky Fascia valcov.

Ak chcete valec na cvičenie a zároveň aj na masáž, voľte Pilates valce, nám osobne vyhovuje práve tento typ valca, kvôli pozdĺžnej polohe na chrbte, tá je na nezaplatenie :-)

Ak sa predsa neviete rozhodnúť, napíšte nám na pomocky@pomocky.sk alebo zavolajte na telefónne číslo +421 910 584670. Veľmi radi Vám poradíme.

 

 

 

 

 

Prečo mať doma Pilates valec?

na čo je dobrý pilates valec?

 

Budete prekvapení, nevyužíva sa len na Pilates cvičenie, využíva sa v rehabilitácii, vo fitness, na relaxáciu a tiež na výbornú automasáž.

Výborne vymasíruje celé telo, ponúka zaujímavé možnosti cvičenia, napr.. rolovaním na valci na chrbte hornou časťou trupu mobilizujete krčnú a hrudnú chrbticu (pozri videá na nete).

Ćo treba vedieť pri kúpe Pilates valca?

Sissel ponúka niekoľko druhov valcov:

Pilates valec Profesionál v dĺžke 90 cm a 100 cm
Pilates valec Profesionál Soft
Pilates valec Intenzívny
Pilates valec Anatomický
Pilates valec Masážny

Pilates valec Profesionál je najviac predávaný, nami najviac odporúčaný - je pevný a zároveň príjemný na telo, dobre sa na ňom cvičí, masíruje, relaxuje...Vyrába sa v dĺžke 90 cm alebo 100 cm. (Osobám s výškou nad 180 cm odporúčame valec s dĺžkou 100 cm)

Pilates valec Profesionál Soft je mäkkší ako klasický, odporúčame hlavne pre citlivých ľudí a začiatočníkov v Pilates cvičení.

Pilates valec Intenzívny je z tvrdej peny,  vhodný napr. pre profesionálnych športovcov a ľudí, ktorí chcú vyslovene tvrdý valec. Valec je v dĺžke 90 cm (biely) alebo 100 cm (čierny).

Pilates valec masážny je špeciálne vyrobený na masážne účely, tiež sa dá využiť aj na cvičenie, ale už nie je možné cvičiť na ňom napr. v ľahu na chrbte.

Náš typ na výbornú relaxáciu:

Ľahnite si na Pilates valec Profesionál na chrbát tak, aby ste celú hornú polovicu tela od hlavy po panvu mali na valci, a relaxujte. Posúvajte zo strany na stranu. Táto poloha jemne masíruje svaly pozdĺž chrbtice. Po určitej dobe valec odsuňte nabok a precíťte polohu na podložke bez valca.

 

 

 

 

 

Naše typy na vianočné darčeky pre celú rodinu

Potrebujete malú inšpiráciu, čím obdarovať svojich blízkych?

Vaši starkí určite ocenia nohy v teple s Papučami Relax , príjemnú masáž kľudne aj od vnúčat pomocou Masážneho valčeka a dobre sa vyspať na  Anatomickom vankúši Plus .

Pre detičky máme tiež prírodné teplo vhodné aj pri chorobe s Medvedíkom Balu , pre zdravé sedenie v škole alebo doma pri PC Dynamickú podložku , prípadne bezpečnú Fitloptu . Pre študentov na sedenie  Dynamickú podložku Plus , na spanie Anatomický vankúš Soft .

Pre maminu pre zdravé sedenie v kancelárii Klinovú podložku, hrejivý obklad Vinotherm, na masáž Masážny valček Spiky, na spanie Anatomický vankúš Soft Plus

Pre ocka na sedenie aj do auta Klinovú podložku dynamickú a Driekovú opierku, na masáž Masážny valec, na spanie Anatomický vankúš Luxus .

Z ponuky luxusnejších produktov odporúčame Vankúš snov Komfort , Klinovú podložku špeciálnu  alebo napríklad Terra podložka na jógu.

Ak sa neviete rozhodnúť a potrebujete poradiť, kľudne nám napíšte alebo zavolajte.

Majte sa krásne a pohodovo :-) 

 

 

 

 

 

Ako na bolesti chrbtice s produktami Sissel

Na základe lekárskych odporúčaní, spätnej väzby od zákazníkov i našich osobných skúseností sme spísali "Sedemtoro pre chrbticu od Sissel":

  1. Správne a odľahčené dlhodobé statické sedenie so Špeciálnou klinovou podložkou 2v1 striedať s krátkodobým dynamickým sedením na Fitlopte alebo na Dynamickej podložke Plus, v aute používajte Driekové opierky.
  2. Cvičenie na posilnenie hĺbkových stabilizačných svalov, pre správne nastavenie lopatiek, dýchania atď. P i l a t e s  najprv pod dohľadom profesionála a potom už každý deň (my aj dvakrát) v pohodlí domova. Základom je potom dobrá Podložka na cvičenie ďalej pokračujeme s výbornými pomôckami OverballFitbandPilates kruhPilates valec....
  3. Namáhaným svalom chrbtice ulahodíte suchým teplom pomocou Prírodných alebo Gélových obkladov.
  4. Vymasírujte sa následne po cvičení s Pilates valcom, s Fascia masážnym valcom alebo sa dajte vymasírovať blizkym (kľudne aj deťom)  Dvojitým masážnym valčekom.
  5. Spite ako v bavlnke s Anatomickým vankúšom Soft Plus.
  6. Odbúrajte stres, meditujte na Relaxačnom vankúši na jógu.
  7. Filozofiou Sissel je aj spojitosť s prírodou a my Vám povinne ordinujeme denné  najmenej hodinové prechádzky v prírode :-)
Seďte si celý deň v práci ako "v bavlnke"!

 

1. Ako teda príjemne "presedieť" celý deň v práci?

- kúpte si SISSEL® Klinovú podložku špeciálnu 2v1 :-)

- dajte si ju na stoličku ( musí to byť stabilná plocha, nie mäkké kreslo )

- ak cítite počas sedenia stuhnutie, bolesť v chrbtici, zmeňte polohu - postavte sa, prejdite sa alebo si na chvíľu vymeňte stoličku s podložkou za fitloptu, prípadne dynamickú podložku

 

2. Čo je to za zázrak - Klinová podložka špeciálna 2v1?

 

- má zvažujúcu sa sedaciu plochu, pozícia kolena klesá pod úroveň bokov, koriguje mnoho problémov s chrbticou a odľahčuje ju

- má anatomicky upravený tvar klinu - vytvára ľahké roznoženie, ktoré upravuje držanie tela pri sedení

- má dve priehlbiny v sedacom priestore, čo ešte zvyšuje ergonómiu

- má príjemný a prispôsobivý materiál (doslova bavlnkový), odbremeňuje chrbticu a medzistavcové platničky pri sedení

- má v spodnej časti protišmykovú vrstvu, ktorý zabraňuje zosúvaniu

- má v oblasti krížovej kosti vyplnený výkroj z viskoelastickej peny, ktorý je možné vybrať - vhodné pri problémoch s kostrčou a krížovou kosťou

 

3. Pre koho je určená podložka?

- na každodenné použitie, podporuje ošetrenie, zmiernenie a úľavu pri bolesti chrbtice a je tiež výbornou prevenciou pred poškodením chrbtice spôsobenom celodenným sedením

 

4. Koľko Vám podložka vydrží?

- pri každodennom používaní veľmi dlho. My osobne ju používame denne už viac ako 10 rokov, tvar má stále rovnaký, vrchná obliečka trošku vybledla, je možné nahradiť ju novou.

 

 

 

 

Akú podložku na sedenie?

 

Bolí Vás chrbát a chcete si bezbolestne sadnúť a pracovať?
Alebo si chcete chrániť chrbát pred bolesťou a poškodením od celodenného sedenia.
Máte poškodenú chrbticu?

V našom obchode máme v ponuke rôzne druhy podložiek na sedenie, ktoré Vám môžu pomôcť.

 

Aké druhy podložiek ponúkame?

DYNAMICKÉ PODLOŽKY, KLINOVÉ PODLOŽKY, KLINOVÉ DYNAMICKÉ PODLOŽKY

 

Akú podložku na sedenie si vybrať?

DYNAMICKÁ PODLOŽKA – príjemná alternatíva fitlopty - na tejto podložke sa sedí podobne ako na fitlopte, len je to trošku pohodlnejšie.

Vhodná:

- pri bolesti chrbta alebo hlavy spôsobenej nesprávnym a dlhodobým sedením

- pri svalovej nerovnováhe v oblasti trupu

- prevencia proti bolesti chrbtice pri celodennom sedení

 

Dynamické sedenie na podložke posilňuje chrbtové stabilizačné svaly a odbremeňuje chrbticu.

Pri dlhodobom sedení je dôležitá aj žilová gymnastika nôh, táto nestabilná podložka je aj na to vhodná.

 

Dynamická podložka 

Dynamická podložka Plus 

 

KLINOVÁ PODLOŽKA - pomocný prostriedok ku korekcii sedu. 

Vhodná:

- pri bolesti a ochoreniach chrbtice, poskytuje úľavu a zmiernenie bolesti

- je výbornou prevenciou pred poškodením chrbtice spôsobenom sedením

Sedenie na klinovej podložke vytvára zvažujúcu sa sedaciu plochu, pozícia kolena klesá pod úroveň bokov. V tomto sede možno korigovať mnoho problémov s chrbticou a tiež odľahčiť chrbticu a medzistavcové platničky pri sedení.

Klinová podložka na sedenie Štandard 

Špeciálna klinová podložka 2v1 Odporúčame!

 

KLINOVÁ DYNAMICKÁ PODLOŽKA pre aktívne a anatomicky správne sedenie s pridanou funkciou na tréning chrbtových svalov a svalov trupu

Vhodná:

- na ošetrenie, zmienenie a prevenciu svalovej nerovnováhy pri držaní tela a bolesti chrbta

- na tréning rovnováhy

Klinová podložka dynamická

 

Ako správne používať podložky?

Na každodenné použitie ako podložka na sedenie na stabilnej ploche na stoličke, na lavici a podobnej pevnej ploche. Nie je vhodné podložky využívať v mäkkom kresle alebo na gauči.

Stránka 2 z 2 - 19 položiek celkom